Yürüyen Merdiven ve Yürüyen Yol Tipleri
Yürüyen Merdiven ve Yürüyen Yol Tipleri Kurulum Ortamı
Kurulum ortamlarına göre tasarlanmış farklı türde yürüyen merdivenler ve yürüyen bantlar vardır. Bu yazıda ana kategorilerini tanıtmayı ve farklılıklarını ayrıntılı olarak açıklamayı amaçlıyoruz.
Yürüyen merdivenler ve yürüyen bantlar, kurulum alanlarına göre aşağıdaki gibi üç ana kategoriye ayrılır:
”Yürüyen merdivenlerin ve yürüyen bantların performansını artırmak için, coğrafi konum ve müşteri gereksinimlerine göre bazı ekstra seçenekler vardır.
1. Kapalı Yürüyen Merdiven
İç mekan yürüyen merdivenleri ve yürüyen bantlar, ortam sıcaklığının kontrol altında tutulduğu kapalı ortamlar için uygundur. Dolayısıyla bu tip yürüyen merdivenler ve yürüyen bantlar yağmur, kar gibi unsurlara tabi değildir.
Bina içi yürüyen merdivenler ve yürüyen yollar, normalde standarda göre ortak özellik ve seçeneklerle birlikte etek fırçası aydınlatması ve korkuluk aydınlatması gibi estetik özelliklerle donatılır.
İnce cam korkuluklar daha çok bina içi yürüyen merdivenlerde ve yürüyen bantlarda kullanılmaktadır ve bu da onlara daha şık bir görünüm kazandırmaktadır. Bu tip yürüyen merdivenlerin ve yürüyen bantların makası, makasın korozyona uğramaması için boya ile kaplanır. Ayrıca, kontrollü sıcaklık ortamlarına kurulduklarından, onları neme karşı korumak için özel ekipmana ihtiyaç duymazlar.
2. Yarı Açık Yürüyen Merdiven
Yarı açık yürüyen merdivenler ve yürüyen bantlar binanın dışına kurulur; yine de, onları doğrudan sağanak yağmur ve kardan korumak için üstlerinde çatıları vardır. Açıkçası, bu yürüyen merdivenler ve yürüyen bantlar binanın dışında olduğu için sıcaklık kontrollü bir ortamda değiller.
Bina içi yürüyen merdivenlerden farklı olarak, yarı açık yürüyen merdivenler, kurulum ortamının coğrafi konumuna bağlı olarak daha geniş bir seçenek yelpazesine sahiptir. Bu seçeneklere örnek olarak, cihazı yüksek sıcaklık koşullarında soğutan bir soğutucu veya düşük sıcaklık koşullarında cihazı ısıtan bir ısıtıcı verilebilir. Yarı açık yürüyen merdivenler ve yürüyen bantların farklı hava koşullarında çalıştıkları göz önüne alındığında, standarda göre bunların ana elektrik aksamları, örneğin ana kontrol kutusu, invertör kutusu ve güvenlik anahtarları için bazı yüksek koruma oranlarına sahip olmaları gerekir.
İnce cam korkuluklar ve masif korkuluklar, proje koşullarına bağlı olarak hem yarı açık yürüyen merdivenlerde hem de yürüyen bantlarda kullanılabilir. Ayrıca yarı açık yürüyen merdivenlerin ve yürüyen bantların makaslarının korozyondan korunması için kaplanmasında 3 kat koruyucu boya kullanılmaktadır.
Tamamen Açık Yürüyen Merdivenler
Dış mekan yürüyen merdivenler ve yürüyen bantlar, herhangi bir çatı veya diğer üst örtüler olmadan binanın dışına kurulur. Sonuç olarak tamamen yağmur, kar vb. unsurlara tabidirler. Bu tip ürünler, ortama göre soğutucu ve ısıtıcı, iç hacmi tahliye etmek için su ve yağ ayırıcı gibi geniş seçeneklere sahiptir. yağmur ve kar birikti. Tamamen dış mekan yürüyen merdivenleri ve yürüyen bantların farklı hava koşullarına doğrudan maruz kaldıkları gerçeği göz önüne alındığında, standarda göre bunların ana elektrik aksamları, örneğin ana kontrol kutusu, invertör kutusu ve güvenlik anahtarları için bazı yüksek koruma oranlarına sahip olmaları gerekir. Ayrıca, motor ve elektromıknatıs yalıtım oranı sırasıyla F Düzeyi ve E Düzeyi olmalıdır.
Ayrıca, tamamen dış mekan yürüyen merdiven makas kaplaması, korozyona karşı yüksek dirençli sıcak daldırma galvanizli olmalı ve ayrıca tüm paslanmaz çelik bileşenler 304 kalite olmalıdır.
Yarı açık yürüyen merdivenler gibi, ince cam korkuluklar ve masif korkuluklar, proje koşullarına bağlı olarak tamamen açık yürüyen merdivenler ve yürüyen bantlar için kullanılabilir.
Bu tür yürüyen merdivenler her türlü hava koşulunda çalışabilme özelliğine sahip olsa da, standart güvenlik açısından üzerlerinin bir çatı ile kapatılmasını önermektedir. Örneğin, yürüyen merdivenlerde veya çatısı olmayan yürüyen bantlarda, yolcuların yağmurlu veya karlı havalarda şemsiyelerini başlarına örterek basmak zorunda kalabilmeleri, dengelerini kaybetmelerine, düşmelerine ve hatta diğer yolcuları rahatsız etmelerine neden olabilir.